elkeschrijft » wie is elkeschrijft

 

elkeschrijft is Elke Van Leuven. Ik ben een vrouw van 33 jaar met een fantastisch lief P. (mijn grote jeugdliefde) en samen met hem werd ik mama en hij papa van Fie en Ties. Zij is 10 jaar en hij 4 vingers.

 

Ik ben psychisch kwetsbaar (niét mijn hoofdberoep). Daardoor wordt bovenstaande ingewikkelder dan het is, worden mijn rollen in het leven zwaar onder vuur gelegd en is het meisje in mij zwart geblakerd.

Ik probeer daar open over te zijn, nee, eigenlijk probeer ik dat niet. Wat ik schrijf, eender welk thema kan passeren, komt recht uit mijn hart. In alle eerlijkheid, eerlijkheid is zo belangrijk; alles zou eenvoudiger zijn, denk ik.

 

Psychisch ziek zijn is overschaduwd door 'het taboe'.

Het is heel moeilijk uit te leggen natuurlijk wat er juist mis is met je. Probeer het maar eens te vatten, al die demonen. Wat zeker is, is dat het een zware ziekte is, maar dat telt voor eender welke levensveranderende ziekte. Het is vechten, het is proberen, het is weer achteruit gaan. Het is een proces. Ik geloof dat allemaal, alleen voel ik het op dit moment (nog) niet aan. Overspoeld door emoties die jarenlang vast gekneld zaten en nu pas beginnen af te brokkelen, kan ik dagen hebben waarop ik niet eens de courage heb om mijn tanden te poetsen.

Ik wil mee helpen om het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken. Het is nu eenmaal een feit dat ik reeds een serieuze rugzak draag met ervaringen, als een lichtsnoer, maar niet alle lichtjes branden. Zo lang er ééntje brandt... (en we spreken dan nog niet over het ontwarren, damn you, christmas tree!).

 

Misschien geeft deze blog iémand wel het gevoel van een warme omarming. Ik mag het hopen.

 

 

“op zoek naar het juiste evenwicht, binnen mezelf, in mijn denken én voelen, maar ook als liefdespartner van P., als mama van Fie en Ties, als vriendin, als tante, als moemetje, als meetje, als werknemer, als (klein)dochter, als iémand”

Daarnaast ben ik ook maar gewoon Elke.

Het is vaak moeilijk om dat nog te zien, dat geef ik grif toe. Ik ben echter niet die ziekte, ik ben niet mijn foute gedachten, ik ben al zeker niet 'the black dog' die nu de overhand heeft, maar ik doe gewoon mijn best!

 

 

Ik schrijf omdat ik graag schrijf. Ik schrijf om te ventileren. Ik schrijf om de chaos in mijn hoofd wat meer structuur te geven. Ik schrijf omdat ik iets leuks ben tegen gekomen. Ik schrijf over mijn dromen.

Ik schrijf voor jullie, voor die éne persoon die er wat aan heeft of gewoon graag leest.

 

         vraagjes en opmerkingen of tips: elke@elkeschrijft.be

         en om af te sluiten: ‘Elke zin die ik schrijf, is een stap naar voren.’ 

 

xxx