elkeschrijft » Rustpuntjepuntjepuntje.

Rustpuntjepuntjepuntje.

Gepubliceerd op 4 september 2019 om 11:27


Daar zaten we dan met ons 3 hé, gisteravond, 16u45. Groeningeheem te Kortrijk, Passionistenlaan 1, lokaal 2, 6 okselvijvers (of ja, toch minstens 2 als ik voor mezelf spreek), 334 hartkloppingen per minuut, wachtend op het allereerste bezoekje... (ik heb zeker niets met getallen, hoor. Of tellen. Of dwang om te tellen :)).
Eén van onze grootste angsten? 'Wat als er niemand komt?' Gelukkig hadden we een plan B: ik kon een sudoku invullen. Aziz & Maaike konden zich eventueel wel zoet houden met een spelletje zeeslag :o). We konden ook de twee kannen koffie uitslurpen wat bijna gebeurde, maar dat ging misschien niet goed gekomen zijn.
Stress, stress! Dat komt ervan als je in mei 'per ongeluk' een vzw opricht uit waanzinnig veel enthousiasme, goesting, maar ook wat impulsiviteit. Nog steeds geweldig overtuigd dat we dit willen doen, dat zeker, kan ik ook zeggen vanuit ons alledrie, denk ik echt.


Tja, als social media manager ben ik diegene die gelijk ne freak foto's trok! Aan de ingang hangt zo'n infoscherm: we stonden er wel op zeker, OEF. 't Was voor echt plots, maar normaal gezien waren we toch wel goed voorbereid. Eigenlijk wilden we gewoon waar we met ons drietjes reeds nood aan hadden: af en toe samenkomen, ne kaffie drinken, zagen over de slechte nachtrust, lachen met onze depressieve al dan niet manische periodes, enz. - dat wilden we gewoon uitbreiden. De kans bieden aan anderen die dit ook wel af en toe kunnen 'gebruiken'. Zoiets van: "hé, we kunnen eerst iets gaan eten en dan samen nog eentje drinken in een Rustpunt? Waahja, goe idee!"
Kan ook: "met of zonder partners?". 't Is te zien of da ge op uw gemak wilt zijn of nie, hé ;).

't Is gelukt. Kijk. We zijn echt tevreden, het was zoals we in gedachten hadden, zo'n beetje zo. Alles liep behoorlijk losjes, vanzelf, ik zag mensen verbinding maken met elkaar. Dat is het, hé, toch. Niemand is alleen met zijn besoignes. (Schoon woord, hé.)

Het mooiste? Iemand die huiswaarts wilde keren en aan de deur zei: "Allee, tot volgende maand dan!" 
Wacht, jullie gaan ook terugkeren? 
Amai, zo sjiek, de max!


Ik hoop nu gewoon dat we dit kunnen vast houden, dat het 'marcheert', dat er beweging ontstaat. Mond-op-mond-reclame, dat is de beste reclame. 't Is mond-aan-mond zeker? Nu goed, ik heb mijn ehbo-brevet op zak, dus dat eerste lukt ook wel :).

Daarnaast kwamen er ook andere initiatieven naar boven, waar we graag mee samenwerken of gewoon reclame willen voor maken. 't Is te zeggen: d'er waren undercover hulpverleners aanwezig. We hadden ze snel door, hoor. Zolang ze enthousiast zijn en onze vzw willen doorgeven als tip: perrrrrfect. Zo zie je maar: iedereen welkom om eens te komen kijken!

Natuurlijk zijn er zaken die wat beter konden. Sommige dingen hadden we ook niet hoeven meesleuren, maar dat weten we nu ook. De akoestiek was op een bepaald moment niet ideaal. Ik compenseer dat dan met wat rondtjolen en opruimen en dan kan ik er weer tegen. Efkes naar buiten gaan kan ook al helpen. Samen komen we al ver, hé. Tips & tricks kregen we al, meerdere zijn sowieso ook welkom.
info@eenrustpunt.be 
(Proberen om te leren, zegt de dochter altijd!)


www.eenrustpunt.be of zoek ons op Facebook!

Dinsdag 1 oktober 2019 - komaan, niet opgeven! Kom maar, neem iemand mee waarbij je je veilig voelt desnoods, want ook al verkondigen we dat we een lage drempel hebben, het is en blijft een drempel, hé. Indien nodig, sleuren we jou er met plezier letterlijk over. Laat maar horen! Dat mag zeker ook op elke@elkeschrijft.be zoals er al mensen deden. Goh, daar krijg ik zo'n voldoening van! En al zeker als ze dan ook nog eens aanwezig waren gisteren. MERCI! ECHT! <3


Ook een speciale vermelding voor mijn prachtlief en Fie & Ties die langs kwamen met belegde broodjes. Ze bleven gezellig een gezelschapsspel spelen. Ow god, alle emoties zijn gepasseerd gisteren. Ow god, wat verlang ik naar een middagdutje :o).
P. vertelde nog dat Ties het eerst voortdurend had over Een Kruispunt :o). Koddig ogliek. Deze ochtend hoorde ik 'm tegen zijn grote zus dan wel zeggen 'kijk Fie, dat is dat spelletje dat we gisteren speelden in een rustpunt!'. Hij zei dat gewoon hé, diene kadet van vijf jaar: 'in een rustpunt'. 

Merci, Maaike & Aziz: zoals laatstgenoemde zei: 'teamwork makes a dream work'. (Ik heb niet gebleit.)

 

XXX


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Kurt
10 maanden geleden

Het was super Elke ! Schitterend initiatief van jullie. Zelfs als het opnieuw goed gaat doet het deugd om even te praten/peinzen/fronsen/lachen over hoe het was, is en wordt. Elkaar, zelfs onbewust, steunen met eigen ervaringen en verhalen. Het was verrijkend voor ons. Tot in oktober ! Maar liefst nog wat vroeger 😉
Grtjs Kurt & Tamara

Hanne Parmentier
10 maanden geleden

Leuk en mooi initiatief!!!!
Proficiat om te zorgen dat mensen kunnen samenkomen voor een koffietje babbel,rustig zitten alleen of in gezelschap ,zoals je zelf wilt.Geen taboe,een rustpunt,... . Er zijn! Dikke proficiat aan de oprichters,en aan de mensen die geholpen hebben. Ik wens iedereen het beste toe!!! Tot de volgende!!! Vele groetjes Hanne.

yves
10 maanden geleden

Prachtig initiatief.
Zal zeker proberen eens langs te komen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb