Cadeautjes!

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 15:00


Nooit gedacht, maar ik had dus gisteren een compagnon mee op de bus. Een cadeautje van twee lieve mensen die ik leerde kennen in de MaRe (psycho-sociaal revalidatiecentrum in Kortrijk, nog even voor de duidelijkheid)! Volgende week is immers mijn laatste week daar... lief, hé?! Ik was helemaal overdonderd, de meest onverwachte cadeautjes zijn toch de leukste, hé? We zullen mekaar een tijd niet meer zien, volgende week nog wat on-line, maar dan... maar ik ben er redelijk zeker van dat we mekaar nog zullen zien. Daar houd ik mezelf aan, dat ik dat in het snotje zal houden. (Geen coronasnotje welteverstaan.)


Los van 't feit dat mijn armspieren wat verzuurd waren doordat ik die bloempot moest dragen (eigen keuze!) en ik (again!) een bushalte te vroeg afstapte, had ik graag nog eens geschreven over mijn favoriete thema: cadeautjes

Echt waar, ik kan mezelf uuuuren zoet houden met cadeautjes opzoeken

Nu het van die bizarre tijden zijn, vind ik het erg belangrijk om lokaal te shoppen. Allereerst bij mensen die ik ken, daarnaast graag Belgische, kleine ondernemers die alle hulp kunnen gebruiken nu. Ik ga er van uit dat de grote ketens het wel zullen redden, maar die kleintjes geef ik graag een duw in de rug. En let op, wij moeten hier ook echt letten op onze financiën, maar ik hou ervan om originele cadeautjes te shoppen i.p.v. de gekende - helaas vaak goedkopere - opties.

Ik denk dan aan handgemaakte dingen, gepersonaliseerde zaken, initiatieven die dicht bij mijn hart & buikgevoel liggen. Daarom bedacht ik van eens mijn favorieten te delen, misschien hebben jullie er ook wat aan? We moeten nu toch on-line shoppen hé. Los van deze, is het ook altijd erg tof om zélf iets in mekaar te flansen. Steek eens een postkaartje in de bus bij je buurvrouw of maak cupcakes en ga ze uitdelen in de straat. Kleine gelukjes, grotere emoties... 

www.peeps.be

Allereerst is Atelier Peeps een creatief atelier, maar mijn schoonzus Annelies verkoopt daarnaast on-line heel veel stofjes en alle benodigdheden om bezig te blijven nu :) + handgemaakte zaken (je mag haar zeker voorstellen doen), zoals een buff. Ik bestelde er eentje voor Ties met zijn lievelingsdieren op! Zie foto! En ja, hij heeft 'm ondersteboven aan :)

www.tabularosa.be

Denk bloemen!!! Twee prachtige zussen die het verschil kunnen maken met bloemen en planten. Zeker nu kan ik daar echt van genieten hier in huis. Onderstaande bloemenkrans hangt hier al bijna een jaar (denk ik) en is nog altijd even mooi. Tijdloos. Zeker eens een kijkje nemen. Binnenkort brengen ze ook groot nieuws en ik weet het al (HAHAHA sjiek hé). 

https://www.belgunique.be/nl/shop

Belgunique bundelt het talent van over een honderdtal lokale makers, hun unieke producten en straffe verhalen onder één dak. Omdat ze het zonde vinden als lokale creaties niet gezien worden of hun verhalen geen gehoor vinden. Ik vond er al verschillende leuke geboortecadeautjes (allé ja, dat vind ik toch zelf :o). 
Ik kocht er onlangs ook nog deze kaartjes: (merk Hello August) (je gelooft het niet, maar ik heb ne stock liggen van wenskaartjes van zeker 100 ofzo. door de jaren heen... oeps!)

www.hanneluyten.be

Zeer leuke boeken om cadeau te geven!

www.evamouton.be

Alleen de website al, maakt dat je cadeautjes wil kopen :).

https://www.facebook.com/Artease.me/

Unieke cadeautjes die je echt nergens anders vindt, één voor één uniek en met passie gemaakt door kunstenares Tine Vandamme. En z'is van Kortrijk!

www.wouterdeprez.be

Dat rijmt! Alleen daarom moet je eens een kijkje nemen in zijne shop... weet je wat er ook zo tof is als je rechtstreeks koopt? Je kan vragen om het te signeren... nog toffer als je dat cadeau krijgt.

http://studiohexagon.be/

De mevrouw achter deze website is even oud als ik, leuk hé. Ik vind dat machtig als die dat zo durven, zo er helemaal voor gaan. Springen in 't leven. Chapeau!

www.floordenil.com

Kijk, hier heb ik nu ne keer een cadeau voor mezelf gekocht. Een sweater. Aja en ook al schilderijtjes, just. Kortom: ik ben fan. Ze heeft nu een boek uit (hint, hint) - presents in the air!

 

Verder nog een schoon initiatief:

Kennen jullie de podcast Onbespreekbaar al? Die maakt mentale gezondheid bespreekbaar, dus zeker eens kijken. Ik kocht er vandaag nog deze t-shirt 'kwetsbaar'. Zo puur, zo goe! (Volgen op Instagram!)Wat ik mijn kindjes graag mee geef als het om cadeautjes gaat?
Als het wat pijn doet om het cadeautje af te geven, of je bent een beetje jaloers zo, dan is dat het perfecte teken dat het een uitstekend liefdevol cadeau is...


Zorg voor mekaar.

Vandaag nog! XXX

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.