Heykes.

Gepubliceerd op 22 mei 2021 om 20:52


Hehe, it's that time of the year again! Het vallen van het blad, warme chocomelk, ... aja neen, 't is nog geen herfst :o). Vergeef me, ik heb zon nodig. Ik heb ooit op een psychiatrische afdeling een lichttherapiebril mogen testen. Jup, zo gewichtig het woord, zo gewichtig stond dat op mijn neus en nee, ik durfde niet uit mijn kamer met dat ding. Dat was toen 'ze' nog dachten dat ik een seizoensdepressie had. Nu goed, in alle geval: ik heb wel echt veel licht nodig, dat weet en voel ik. Die bril hielp niet, moest je het willen weten ;).

De stand van zaken hier thuis? Mijn lessen in de opleiding ervaringswerker in de ggz zitten er op. Echt, die zijn afgerond. Ik vind het warempel jammer, want dat was voor mij echt goed om zo de week te starten. Geen tijd om te lummelen of asociaal te doen, hup, de week in, info en inzichten opslorpend. Het is nu tijd om twee papers af te werken. Ik herhaal: het is nu tijd om jouw papers af te werken, Elke... (uitstelgedrag, weet je wel).

Mijn lief zijn lessen zitten er ook op en hij heeft maandag zijn eerste examen, iets over erfenissen en schenkingen en ingewikkeld. De stress hangt hier in huis, het slechte weer hangt rond het huis en mijn humeur hangt daarmee toch ook wel een beetje tot op mijn tenen. Ik doe echt mijn best en ik heb wel een paar regels waaraan ik mij hou:
- ik speel elke dag een gezelschapsspel met Ties (en Fie als ze zin heeft om aan te sluiten :))
- ik houd mij aan de afspraken die tot nu in mijn agenda staan, tot midden juni, maar annuleer niets, ook al is het met mezelf er naartoe slepen. 
- 's avonds in bed geef ik mezelf tijd en ruimte om aan Tine te denken, dan denk ik aan leuke herinneringen. 
- ik zorg iedere avond voor het eten. neen, dat is geen evidentie, maar ik schakel in: hello fresh, marley spoon, mijn mama en mijn schoonmama (die laatste leverde vandaag een gigantische bloemkoolschotel - zo dankbaar!). 's avonds eten we samen.
- als het (echt) niet gaat met mij, dan laat ik dat aan minstens één iemand weten.

Zo, dat is toch al dat hé. En op zich: all is well here, maar toch voel ik dat ik alert moet blijven. En dat is lastig, maar dat gaat ook. We gaan gewoon een beetje door doen! En iedere dag een koekske eten, dat helpt ook!
XXX

 

Reactie plaatsen

Reacties

Steven Bommerez
3 jaar geleden

Mooi dat je dit blijft doen, heel mooi ook om te lezen Elke. Ik wou soms dat ik jouw moed had... 💪👍👏

Sofie
3 jaar geleden

Altijd uitkijken naar je vertellingen xx 💙💙

Maak jouw eigen website met JouwWeb