Met de fiets naar...

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 09:55


Er waren eens een broer en zus, eerder van het sportieve type. Dit zou zomaar over mezelf kunnen gaan. Alhoewel, ik durf te zeggen dat broere en ik niet zo sportief zijn :). Arthur en Andrea wel. Zij fietsen graag. Of zeg maar koersen. Dus dit zou totaal niet over mezelf kunnen gaan, want ik fiets niet graag. Al moet ik zeggen, dat als ik dan toch nog eens fiets, ik altijd schrik hoeveel sneller je bent met de fiets dan te voet :o). Toch vind ik wandelen aangenamer, er kan veel minder mis gaan en ik ben toch een beetje lomp. Anyway, ik ben een beetje aan het afwijken geloof ik. 

Deze twee fietsliefhebbers hadden wel eens zin in een uitdaging. Ik zou denken: fiets ne keer gewoon 't land door, maar nee hoor: ze willen fietsen van hun thuisbasis Kortrijk tot aan 't Gardameer te Italië! Je kan daar nu al eens van palaveren, maar zij gaan het gewoonweg echt doen. En zo geschiedde dat er enkele maanden geleden een mailtje in onze vzw inbox zat (dat is dus info@eenrustpunt.be moest je het willen weten ;o))... 

Na wat zoeken en uitpluizen botsten Arthur en Andrea op onze website www.eenrustpunt.be - ze vonden er aansluiting bij hun fietstocht, want ze wilden niet zomaar die tocht aanvatten. Ze vroegen zich dus af of het welkom zou zijn, moesten ze zich laten sponsoren en wij dan het goede doel zouden zijn? Aangezien wij een kleine vzw zijn draaiende op vier lieftallige vrijwilligers was dat uiteraard een heel leuk mailtje om te krijgen! Machtig toch! Ik vind het persoonlijk zo schoon dat zij een goed doel willen koppelen aan hun zot idee. En dan nog aan Een Rustpunt, een vzw die er is voor mensen die het psychisch moeilijk(er) hebben.

Waarom fietsen die eigenlijk naar het Gardameer? AWEL HEEE ik zal het eens vertellen hé, de sportievelingen trekken al jaren naar een plekje daar aan de westkust van het meer: Toscolano Maderno. Ik heb het eens opgezocht, dat dorpje telt ongeveer evenveel inwoners als Dadizele, dus ik gok dat het even pittoresk is. Alleen Italiaanser ofzo. Hoe zij het formuleren? Voor hen is dat plekje hun rustpunt. Voor hun mama was het ook even echt zo, toen ze aan 't herstellen was van een burn-out. Een rustpunt in tijden van hectiek, midden in de natuur. 

Ik zou zeggen: 'k ga mee fietsen, want ooit verloren wij een watersandaal op ne pedalo op 't Gardameer :o) maar dat is toch wel echt al lang geleden, ik geloof dat het de sletse was van mijn kleine zus (toen nog letterlijk klein). Ik was er nog een tweede keer met P. en dochter Fie, ik denk dat dat in 2013 was. Toen trokken we rond met de tent door Italië en Slovenië. Dus ja, ik zou zeggen: 'k ga mee fietsen, maar nee, hahahaha zot.

Arthur en Andrea vertrekken op zondag 8 augustus! Ik raad u aan die datum in de agenda vast te leggen, want wij lanceren dan een evenementje om hen uit te zwaaien! 

Wat kan je nu al doen? Doneren voor ons als goede doel  :o)

Je kan dat doen door gewoon over te schrijven naar het rekeningnummer van de bikers: BE52 1030 7435 4309. Zij zullen dan na de campagne alles doorsluizen naar ons (dat zeggen ze toch muhaha).

Mo weet je wat dat er tof is? Per TIEN EURO die je doneert, gaat je naam in dé geweldige tombolapot. De uitreiking van die tombola gaat dan door op 4 september! Je kan alles volgen op hun en onze sociale media. Even een sfeerbeeldje...


Uiteraard zijn we ook blij met 1 eurootje. Of als je deze blog wil delen, dat zou ook beire sjiek zijn zeg!
(Voor grotere bedragen, informeer gerust eerst i.v.m. een fiscaal attest bij mij!)

En anders? Gin spanders? (zeggen ze al eens in West-Vlanders)
Deze week hoor ik of ik mezelf officieel een ervaringsdeskundige in de geestelijke gezondheidszorg mag noemen. Ook mijn lief hoort of hij dan geslaagd is voor zijn vijf mastervakken. En ook dochter Fie weet morgen of ze dat een beetje goed deed op school. Enkel Tiesmans mag al op zijn lauweren rusten :)

Bijna grote vakantie... dat is tof, maar ook soms stress, hé? Je weet wel, die planning en al... maar alles komt goed.

Hou jullie goed... XXX

 

Reactie plaatsen

Reacties

Kurt
3 jaar geleden

Hey Elke, weeral eens skwone geskreven, magtuh é da westvlams, zoals we van jou gewend zijn.
Leuk, spitsvondig, maar altijd de nagel op de kop.
Wij sponsoren graag mee voor die toppers, maar tegelijkertijd dus voor jullie ook. Het blijft de max wat jullie op poten hebben gezet met de vzw.
Hopelijk kunnen we binnenkort weer samenkomen in real life.
Grtjs en xx, Kurt en Tamara

Maak jouw eigen website met JouwWeb