#elkeleest

Gepubliceerd op 24 februari 2021 om 11:17


Nieuw rubriekske, wat denkte?   :o)

In de eerste maand van dit jaar (say what, 't is al februari of wa) las ik vijf boeken. Zo blij mee, mijn goede voornemen om meer boeken te lezen heeft alvast een mooie start genomen. In plaats van naar mijn telefong te grijpen, probeer ik dat dus meer naar een boek te doen. Het nadeel is dat er wat meer boeken verspreid liggen in huis. Ik vind dat zelf niet zo erg, maar ik weet dat P. daar ietwat nerveus kan van worden. 't Ding is: als ze in 't zicht liggen, worden ze sneller gelezen nji!

In januari las ik deze:

  1. Persona non prada - Kosters en Jenkins > het boek heeft een Instagram pagina, check it, het boek is hilarisch! opgelet, bevat veel alcohol! (Fie begon er ook al in, maar dat is misschien niet zo educatief verantwoord?)
  2. Lieveling - Kim van Kooten > oh miljaar, moeilijk te omschrijven. haar debuutroman over misbruik, maar ook veel veerkracht. het is op bepaalde momenten kluchtig, maar soms ook ondraaglijk. ik heb het wel graag gelezen, al is het Hollandsje taalgebruik soms extreem.
  3. Ongetemd leven - Glennon Doyle > ja kijk, daar staan veel wijsheden in, er is al veel over gepalaverd en een openbaring zou ik het nu niet noemen, maar het zet je wel tot nadenken. ik heb vooral onthouden: hou u niet te veel in. en hou ten allen tijde een spiegel voor. de bijbelse passages over deze gelovige vrouw moet je er soms wel bij nemen :) - maar zeer graag en vlot gelezen!
  4. Stromboli - Saskia Noort > dit boek gaat over vast zitten in een relatie, scheiden en iets nodig hebben om daaruit los te komen. 't hoofdpersonage gaat uiteindelijk op zo'n typische retraite. ik had vooral ook zin in zo'n zonnige trip hehe. er hangt wel een mooie boodschap vast aan 't boek over vooroordelen bij seksueel geweld. het boek is voor de rest niet zo diepgaand, maar ik las het wel snel uit en dat is wel een goed teken. 
  5. Eens gelokt - Blake Pierce (Riley Paige reeks) > dit zijn psychologische thrillers, dat lees ik graag! het leuke aan zo'n reeks vind ik dat de personages behouden worden en die verhaallijn dus doorloopt. door concentratieverlies heb ik meer moeite om soms alle personages uit mekaar te houden (zwigtmie van nieuwe series, dat is nog erger!), vandaar... deze boeken lezen echt makkelijk, voor mij zijn dat goeie boeken voor tussendoor zo. deze lees ik op mijn Kobo e-reader trouwens. het hoofdpersonage Riley Paige is een FBI-agente, gescheiden, een dochter April en uiteraard komen ze vanalles tegen :)

 

In februari las ik reeds deze:

  1. Eens gejaagd - Blake Pierce (Riley Paige reeks) > deel vijf van voorgenoemde reeks!
  2. Het Rosie resultaat - Graeme Simsion > deze behoort ook tot een reeks. het begon met Het Rosie Project en toen kwam Het Rosie Effect en nu dus deze. toffe boeken! het hoofdpersonage Don is beire intelligent, autistisch, zeer kluchtig zonder het te weten en sociaal incapabel categorie Michiel. geestige boeken en deze derde ook.
  3. Aan de lopende band - Joseph Ponthus > aanrader! wistjedatje: er bevindt zich geen enkel punt op het einde van de zin, als nerd was dit efkes wennen, maar hierdoor leest het boek als het ware 'aan de lopende band'. de (eigenlijk een sociaal werker) Fransman beschrijft het machtig en katapulteerde me naar mijn eigen vakantiejobs in de diepvriesgroentenfabriek. haaa, die geur! in twee dagen was dit boek uit en ik vond het spijtig. helemaal mee gesleept in zijn aantekeningen uit de fabriek.

 

En deze liggen klaar!    >>>

 

Over de beeldroman 'Arlo' had ik het al eens hé. Als ik veel verwacht van een boek, dan heb ik de neiging om het uit te stellen om te lezen. Zodus ligt dat boek al weken te wachten op mij :). Ik heb er al veel in gebladerd, dat wel! Het boek er naast is ondertussen ook al erg gekend denk ik: 'De jongen, de mol, de vos en het paard'. Dit boek van Charlie Mackesy schijnt een moderne fabel te zijn voor jong en oud. Honderd illustraties en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. Toen Fie hier weer eens zonder boeken zat, gaf ik dit mee en na twee avonden kreeg ik het terug (met maar één ezelsoor haha): 'Uitgelezen! Wat een mooi boek! Het is alsof je er kan blijven over nadenken...' Ik was lik preus op haar!

Het onderste boekje is 'Frieda Kahlo', onderdeel van de serie Van klein tot groots, waarin je de levensverhalen van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis kunt ontdekken. Ik heb wel iets met kunst en kinderen, P. en ik vinden dit sowieso belangrijke bijdrages. En eerlijk: Frida intrigeert me al een tijdje. Voor mij is ze een toonbeeld voor doorzettingsvermogen en moed na vele tegenslagen. Maar dus, dit is een prentenboek, hé. 't Ambetante is alleen: het is een serie boeken, dan wil ik wel graag gans de serie hahaha. De andere gaan over: Coco Chanel, Audrey Hepburn, Anne Frank, Marie Curie en Rosa Parks. 

Stuk voor stuk goeie boeken om cadeau te krijgen! Dat weet ik zeker en ik heb ze nog nie eens gelezen!


Voor de rest heb ik het eigenlijk best druk. En wanneer ik dit typ, denk ik al meteen: 'ma echt, Vansleuven, en je bent nog niet eens terug aan 't werk'. Ik heb het ook over the mental load. Denk ik. Het on-line gedoe begin ik nu ook wel beu te worden. De wandelingen blijven wel een rode draad en daar ben ik blij om. Zin in een wandeling? Let me know :) ge moet er mij wel bij pakken natuurlijk!

Ook met onze vzw www.eenrustpunt.be organiseren we er terug. We voelden de nood echt, vandaar... in groepjes van vier blijft het ook veilig. Volgende week dinsdag is de volgende! Check maar onze kanalen.


Hou jullie goed, maatjes!

XXX

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.